Hazır Yufka ile Kolay Su Böreği Tarifi
Malzemeler:
- 1 paket hazır yufka (yaklaşık 12-14 yaprak)
- 3 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı su
- 2 yumurta (üzeri için)
- 250 gram beyaz peynir
- Yarım demet maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
- Çörek otu ve susam (üzeri için)
Yapılışı:
- İlk olarak fırını 180 dereceye ayarlayarak ısıtmaya başlayın
- Geniş bir kasede süt, su, sıvı yağ ve tuzu karıştırarak böreğin ıslatma sosunu hazırlayın
- Beyaz peyniri ufak parçalar halinde ezerek, ince kıyılmış maydanozla karıştırın
- Böreği pişireceğiniz fırın tepsisinin tabanını yağlayın
- İlk yufkayı tepsiye serpin ve fırça yardımıyla hazırladığınız sıvı karışımdan her tarafına gelecek şekilde sürün
- Üzerine ikinci yufkayı serin ve tekrar sıvı karışımdan sürün
- Bu şekilde 4-5 yufkayı üst üste dizdikten sonra, hazırladığınız peynirli harçtan eşit şekilde yayın
- Kalan yufkaları aynı şekilde, aralarına sıvı karışım sürerek üst üste yerleştirin
- En üste gelen yufkayı da ıslattıktan sonra, bıçakla dilimleyin
- Üzerine çırpılmış yumurta sürün ve çörek otu ile susam serpin
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarana kadar 35-40 dakika pişirin
- Fırından çıkardıktan sonra 10-15 dakika dinlendirip servis yapın
Püf Noktaları:
- Yufkaları çok ıslak bırakmamaya özen gösterin, aksi takdirde börek hamur gibi olabilir
- Peynir yerine kıymalı harç da kullanabilirsiniz
- Böreği dilimlemeden önce pişirmek daha düzgün kesilmesini sağlar
- Fırının alt-üst ayarında pişirmek daha iyi sonuç verir
- Dinlendikten sonra servis yapmak böreğin kıvamının oturmasını sağlar
|