su.gen.tr
Su

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar











Suyun Ph Değeri

pH değeri herhangi bir çözeltinin asitlik veya bazlık durumunu ifade eden ölçü birimidir. Çözeltilerin pH değeri 0 ile 14 arası değişmektedir. 0 - 7 arası asidik, 7- 14 arası ise bazik çözelti anlamına gelmekte olup, 7 nötrdür.

Suyun pH derecesi de 0'dan 14'e kadar olan değerleri almaktadır. 0 - 7 arası asidik, 7 nötr ve 7 - 14 arası alkali su olarak adlandırılmaktadır. Saf suyun pH derecesi 7'dir. Suyun asidik özellik göstermesi içeriğinde fazladan karbondioksit bulunması, alkali özelliği göstermesi ise fazladan kalsiyum bikarbonat ve alkali tuzları içerdiği anlamına gelmektedir. Ayrıca içeriğinde potasyum, kalsiyum ve magnezyum bulunması suyun asitlik derecesini düşürmektedir. Hafif alkali sular, insan sağlığı açısından daha verimli ve faydalıdır.

Doğada bulunan kaynak sularının pH değerleri içerdikleri maddelere göre oldukça farklılık göstermektedir. Suyun pH derecesi içerdiği hidrojen iyonu derişimine bağlıdır. Hidrojen iyonu derişiminin on kat değişmesi, pH değerinin bir birimlik değişimine karşılık gelir.
Suyun Ph Değeri

Hem doğal kaynaklarda hem de içme sularında suyun pH değeri hafif alkali veya nötr olmalıdır. Özel olarak, kaynak sularında en uygun pH değeri 6,5 ile 8,5 arası, içme sularında ise 6,5 ve 9,2 arası olmalıdır. Doğal kaynak suları için yasal düzenleme gereği kullanım izin aralığı 4,5 ile 9,5 arası olarak belirlenmiştir.

İdeal suyun pH değerinin yanında sertlik derecesi de sağlık açısından oldukça önemlidir. Sertlik derecesi suyun içeriğinde bulunan magnezyum ve kalsiyum miktarlarının toplamıdır. Az miktarda kalsiyum ve magnezyum içeren sular yumuşak olarak tanımlanır ve içimi oldukça iyidir. Fakat, vücuda yeteri miktarda mineral alınmamasına sebep olur. Türkiye'de kullanılan içme sularının sertlik dereceleri genel olarak azdır. Suyun sertlik derecesi gibi suyun pH değeri de kalsiyum ve magnezyum değerlerine bağlıdır. 

Avrupa Birliği, içme suyu için 15 (FS) sertlik derecesini, Dünya Sağlık Örgütü ise 10 (FS) sertlik derecesini tavsiye etmektedir. En ideal içme suyu pH değeri ise 7,5 ve 8,5 arasıdır.

Yayınlanma Tarihi : 16.5.2014 02:11:29

Suyun Ph Değeri Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Suyun Ph Değeri"

ayça

güzel ama bilmiyorum hoıca beğenir beğenmez

016-3.-20

Kullanıcı oyu: 4,5
Diğer () yorumu göster

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Limonlu Suyun Faydaları

Limonlu su C vitamini bakımından oldukça zengindir ve vücut direncini yüksek tutarak kişilerin güçlü kalmasını sağlıyor. Limonlu su genellikle hastalık dönemlerin de çok sık tüketilir ve iyileşme gösterilince sonra çabucak...

Ilık Suyun Faydaları

Ilık suyun faydaları sağlık açısından olduğu kadar fiziksel ve psikolojik olarak da birçok şekilde ortaya çıkmaktadır. Birçok kişinin fiziksel ve psikolojik olarak kendini rahatsız ettiği fazla kilolarından kurtulmanın en kolay yo...

Sıcak Suyun Faydaları

Sıcak suyun faydaları asırlardır birçok konuda şifa kaynağı olarak anlatılıyor. Uzmanlar özellikle 35 yaş üstü kişilerde sıcak su içilmesinin çok faydalı olduğunu belirtiyor. Çin halkının yaz kış sıcak su tükettiğini bilmeyen yokt...

Su İçmenin Faydaları

İnsan vücudunun %60 kadarı sudur. Vücutta ki bütün organlar ve hücreler yeterli su olmadan fonksiyon görevlerini yürütemezler. Hücre içerisinde gerçekleşen bütün metabolik olaylar hücre içinde su yeterli ise çalışabilmektedir.

Suyun Faydaları

Suyun faydaları dünya üzerinde yaşamı elverişli kılacak kadar fazladır. Esasen suyun evrende bulunan diğer bileşiklerden özel olarak hiçbir farkı yoktur. Örneğin, Satürn gezegeninin uydusu ve yapısal olarak dünyamıza çok benzeyen...

Alkali Suyun Faydaları

Alkali suyun faydaları her gün düzenli olarak tüketildiğinde maksimum seviyede ortaya çıkar. Alkali su vücudunuz için çok etkili bir antioksidandır. İçme suyu olarak kullanımının sağladığı faydaların yanı sıra, alkali su cilt ve s...

Sirkeli Suyun Faydaları

Sirke, salatalara ve yemeklere aromasını veren, özellikle turşu yapımın da kullanılan asit içerikli bir maddedir. Elma ve üzüm gibi çeşitleri olan sirkenin içerisinde bol miktarda C vitamini ve madeni tuzlar bulunmaktadır....

Karbonatlı Suyun Faydaları

Karbonatlı Suyun Faydaları, Teknoloji ne kadar çok ilerlese de bazı işlerimize yardımcı olarak eski usul yöntemleri deneriz. Karbonat kullanılması da bu yöntemlerin içinde önemli bir yere sahiptir. Genelde eski zamanlarda birçok a...

Suda Batan Maddeler

Suda batan maddeler, birçok diğer farklı faktörlere bağlı olmasına rağmen temel prensip olarak yoğunlukları suyun yoğunluğundan fazla olan maddelerdir. Yoğunluğun yanı sıra, maddenin şekli ve yapısı da su içerisindeki hareketlerin...

Suda Yaşayan Canlılar

Suda yaşayan canlılar, karada yaşayan canlılara oranla oldukça fazla sayıdadır. Su altı hem bitki çeşitleri hem de hayvan çeşitleri bakımından oldukça zengin bir habitattır. Su altına hakim olan yegane tür ise balıklardır. Dünya ü...















Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Su, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2017