2.5 su bardağı sütle muhallebi nasıl yapılır?
Sütlü tatlı sevenler için pratik ve lezzetli bir muhallebi tarifi: az malzemeyle hazırlanan bu nefis tatlı, hem hafif yapısı hem de kolay pişirme tekniğiyle evlerin vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.
2.5 Su Bardağı Sütle Muhallebi Tarifi
Malzemeler: - 2.5 su bardağı süt (yaklaşık 500 ml)
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 2 yemek kaşığı toz şeker (isteğe bağlı artırılabilir)
- 1 paket vanilin veya 1 çay kaşığı vanilya özütü
- 1 yemek kaşığı tereyağı (isteğe bağlı)
Yapılışı: - Bir tencereye sütü alın.
- Nişasta ve şekeri ekleyip tel çırpıcıyla pürüzsüz olana kadar karıştırın.
- Tencereyi orta ateşe alarak sürekli karıştırmaya başlayın.
- Muhallebi kıvam alıp göz göz oluncaya ve kaynamaya başlayıncaya kadar karıştırmaya devam edin (yaklaşık 5-7 dakika).
- Kaynamaya başladıktan sonra 1-2 dakika daha karıştırarak pişirin.
- Altını kapatın, vanilini ve isteğe bağlı tereyağını ekleyip karıştırın.
- Muhallebiyi kaselere paylaştırın.
- Ilındıktan sonra buzdolabında soğutarak servis yapın.
İpuçları: - Muhallebiyi sürekli karıştırmazsanız topaklanabilir.
- Üzerini hindistan cevizi, tarçın veya çikolata sosu ile süsleyebilirsiniz.
- Daha kıvamlı muhallebi için nişasta miktarını 1 yemek kaşığı artırabilirsiniz.
|